"Şüphesiz ki Allah ve melekleri, o Nebi'ye sürekli salat (ederek, şanının yüceliğini ve şerefinin büyüklüğünü açıklamaya önem atf) etmektedir
(Böylece Allah-u Te'ala ona rahmetler feizler ve bereketler yağdırmakta melekler de ona yüce makamlar dileğiyle dua ederek şeref kazanmakta ve onun zikriyle bereketlenmektedirler,)
Ey iman etmiş olan kimseler! Siz (onun şefaatine muhtaç olduğunuzdan, salat-ü selam okumaya daha layıksınız, o halde : 'Ey Allah! Efendimiz Muhammed'e salat eyle' diye) ona salat edin
('Ey Nebi! Selam olsun sana ' diyerek ) Tam Bir Selamlamakla Selam Verin."(Ahzab Suresi:56)
Cübbeli Ahmet Hocanın yıllar süren çalışmasının meyvesi Kuranı Kerimdeki Tüm Dualar kitabı çıktı!
Bizlere Yüce Zâtı’na dua etmemizi emreden ve kabûlünü vaad eden Allâh-u Te‘âlâ’ya sonsuz hamd-ü senâdan, duâ edenlerin imamı olan Muhammed Mustafâ’ya, Ehl-i Beyti’ne ve cümle sahâbesine sınırsız salât-ü selâmdan sonra!
Mâlum ola ki Mevlâ-i Müte‘âl rasüllerinin en faziletlisine indirmiş olduğu kitaplarının en şereflisi olan Kur’ân-ı Kerîm’inde:
“(Ey insanlar!) Rabbiniz buyurdu ki: ‘(Sonsuza kadar yal- varsanız bile size hiçbir cevap veremeyecek putlardan medet ummayı bırakın da) Bana duâ (ve ibâdet) edin ki, (isteklerinizi yerine getirerek) size icâbet edeyim (ve sevap vereyim).
Şüphesiz o kimseler ki Bana kulluk etmekten büyüklen- mektedirler; pek yakında alçak kimseler olarak cehenneme girecektirler” (Mümin Sûresi:60) buyurarak, bizlere kendisine duâ etmemizi emretmiş, yaptığımız duâları kabul edeceğini vaad etmiş, duâ ve ibâdetten kibirlenenleri de cehenneme girdirmekle tehdit etmiştir. Dolayısıyla biz müminler için duâ etmek hayâtî önem arzeden olmazsa olmaz bir vazifedir ki hiç kimseye duâyı terk etme gibi bir ruhsat (serbestlik) verilmemiştir.
Yine şu bilinsin ki; maddî-mânevî dertlere karşı devâların ve ilaçların en faydalısı duâdır. Hiç şüphesiz ki duâ belânın düşmanıdır; onunla savaşır, sahibinin başına inmesine engel olur, inerse de onu kaldırır veya en azından hafifletir.